Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sakızlı Muhallebili Güllaç

(4)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Klasik güllaç tarifini sakızlı muhallebi ile lezzetlendirdik..

yaklaşık 12 - 14 porsiyon

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sakızlı Muhallebili Güllaç

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3 ½ su bardağı süt
25 g margarin
½ su bardağı kırılmış Antep fıstığı

Islatmak için:

7 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
12 adet güllaç

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Muhallebinin hazırlanışı

Sakızlı muhallebiyi 3,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyip ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun ve mikser ile 3-4 dakika çırpın.

2

Islatma ve servis

7 su bardağı sütü toz şeker ile karıştırarak kaynatın. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın, arada karıştırarak ılıtın. Ilıyan sütü geniş bir tepsiye alın, güllaç yapraklarını tek tek süte batırarak ıslatın. 3 adet ıslatılmış güllaç yaprağını tepsiye üst üste koyun, üzerine sakızlı muhallebinin 1/3'ini kaşıkla yayın ve Antep fıstığı serpin. Tekrar güllaç yaprakları koyarak aynı sıralama ile 3 kat sakızlı muhallebi olacak şekilde sıralayın. En üste güllaç yaprakları gelecek şekilde tamamlayın. Kalan sütü üzerine dökün.

Soğutup Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Sakızlı Muhallebili Güllaç

Porsiyon / Servis 100 g / ml