Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Salkım Salkım Muffin

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu muffin ve yaban mersinli krema ile hazırlanan üzüm süslemeli şeker hamurlu muffinler.

6 adet

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Salkım Salkım Muffin

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Big Muffin Kakaolu
1 yumurta (orta boy)
½ su bardağı su
7 - 8 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
½ çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası

Krema:

1 çay bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
½ çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 ½ çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

6 adet kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 200°C

Alt-üst pişirme: 210°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, su ve sıvı yağı ilave edin, el çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1- 2 dakika karıştırın. Çikolata parçalarını hamura ilave edin ve kısa bir süre daha karıştırın. Hamuru iki kaşık yardımı ile muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun şekillendirilmesi:

Bir kasenin içerisine 10 damla mavi ve 10 damla kırmızı jel renklendirici damlatın, kürdan yardımı ile renkleri birbirine karıştırarak mor rengi elde edin. Şeker hamurunu paketinden çıkarın, mandalina büyüklüğünde bir parça koparın ve kalanı hava almayacak şekilde kapatın. Ayırdığınız parçaya hazırladığınız mor renklendiriciyi azar azar ilave ederek dıştan içe doğru yoğurun. Aynı büyüklükte bir parça daha alın ve yeşile boyayın. Merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın, yaprak şeklinde kalıp veya bıçak ile keserek 12 adet yaprak çıkarın. Filizleri yapmak için 5 cm uzunluğunde 6 adet ince rulo yapın ve kıvrılması için bir kalemin etrafına sarın ve kuruyuncaya kadar bekletin. Mor renkteki şeker hamurundan minik yuvarlaklar yapın.

Beyaz şeker hamurundan bir parça alın, yumuşayıncaya kadar yoğurun ve hafif nişastalanmış tezgahta 0,5 kalınlığında açın. 5 cm çapında tırtıklı kalıp ile 6 adet daire kesin. Üzerlerini su ile hafif ıslatıp minik mor topları aşağıdan yukarıya doğru sıralayarak üzüm salkımı oluşturun. Kuruyan yaprakları ve filizleri salkımların üst kısımlarına yapıştırın. Kuruyuncaya kadar bekletin. Bir kaseye 5 damla kırmızı ve 5 damla mavi jel renklendirici damlatın, kürdan yardımıyla iyice karıştırın. Hazırladığınız mor rengi bir fırça yardımı ile üzüm tanelerinin üzerine sürün.

4

Kremanın hazırlanışı:

Yaban mersini ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca 3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Suyundan yarım çay bardağı alın ve soğumaya bırakın.

5

Kremanın hazırlanışı:

Soğuk süt ve yaban mersini suyunu çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerine dış kısımlarından başlayarak içe doğru sıkın. Buzdolabında bekletin.

6

Servis:

Servisten önce hazırladığınız üzüm salkımlı şeker hamuru dairelerini soğuyan muffinlerin üzerine yerleştirin ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Salkım Salkım Muffin

Porsiyon / Servis 100 g / ml