Flag

Şambali

Yaklaşık 30 kişilik
Orta
240 dk.
Evde hazırlayabileceğiniz nefis bir şambali tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x32 cm)

Malzemeler

Hamur
500 girmik
1,5 su bardağıtoz şeker
1,5 su bardağıyoğurt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Karbonat
Şurup
3 su bardağıtoz şeker
2,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Üzeri için
0,5 su bardağıtuzsuz yer fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Karbonat
1

Hamurun hazırlanışı

İrmik, toz şeker, yoğurt, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve karbonatı bir kaba alıp kaşık ile iyice karıştırın. Kalıba alın ve üzerini kaşık ile düzeltin. Üzerine bir tepsi kapatın ve oda sıcaklığında 2 saat bekletin.

2

Pişirme ve şuruplama

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamurun üzerini bıçak ile çizerek dilimleri belirginleştirin. Fıstıkları her dilime 2 adet gelecek şekilde sıralayıp hafif batırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Bu arada şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin ve ocağı kısın. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.


Fırından çıkardığınız şambaliyi işaretlenmiş yerlerden dilimleyin. 5 dakika bekletin ve üzerine ılık şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 2-3 saat bekletin ve servis yapın.