Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Saray Sarması

Özel tavukgöğsü karışımı ile doldurulan krep dilimleri..

yaklaşık 18 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Saray Sarması

Hamur:

1 poşet Dr. Oetker Krep
1 yumurta (orta boy)
2 su bardağı süt

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2 su bardağı süt
25 g margarin
100 g labne peyniri
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kuru incir
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

preparation

Hazırlanışı

1

Krep

Krep un karışımını yumurta ve süt ile mikserin çırpıcı uçları veya tel çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1- 2 dakika karıştırın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün. Tavayı haraket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın.

2

Çikolatalı sos

Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin, ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Dolgu ve servis

Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatın.Soğutup labne peynirini ilave edin, mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kuru incir ve cevizleri ekleyip karıştırın. Kreplerin üzerine bu karışımdan yayın ve rulo şeklinde sarın.

Her krebi üçe kesin, servis tabağına dik koyun, üzerlerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.