Flag

Saray Sarması

Yaklaşık 18 dilim
Orta
100 dk.
Özel tavukgöğsü karışımı ile doldurulan krep dilimleri..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 poşetDr. Oetker Krep
1yumurta
2 su bardağısüt
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2 su bardağısüt
25 gmargarin
100 glabne peyniri
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış kuru incir
1 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krep
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Krep

Krep un karışımını yumurta ve süt ile mikserin çırpıcı uçları veya tel çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1- 2 dakika karıştırın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün. Tavayı haraket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın.

2

Çikolatalı sos

Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin, ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Dolgu ve servis

Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatın.Soğutup labne peynirini ilave edin, mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kuru incir ve cevizleri ekleyip karıştırın. Kreplerin üzerine bu karışımdan yayın ve rulo şeklinde sarın.


Her krebi üçe kesin, servis tabağına dik koyun, üzerlerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.