Flag

Sebzeli Bohça

Yaklaşık 8 adet
Orta
80 dk.
Kabaklı iç malzeme ile hazırlanan bir krep tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İç malzeme
1 adetkuru soğan
4 yemek kaşığısıvı yağ
1 adetdomates (küp şeklinde doğranmış)
4 adetkabak (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
0,5 demetince doğranmış maydanoz
0,5 demetince doğranmış dereotu
Krep
1 poşetDr. Oetker Krep
1yumurta
2 su bardağısüt
Üzeri için
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
Pişirmek için
sıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krep
1

İç malzemenin hazırlanışı

Soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun. Domatesi ekleyip 1-2 dakika pişirin. Rendelenmiş kabakları da ilave edip 10-15 dakika daha pişirin. Üzerine tuz, karabiber, maydonoz ve dereotunu da ilave ederek 1-2 dakika daha sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Krebin hazırlanışı

Krep un karışımını yumurta ve süt ile mikserin çırpıcı uçları veya tel çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1- 2 dakika karıştırın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün. Tavayı haraket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Kreplerin ortasına 2-3 yemek kaşığı kabaklı karışım koyup dört kenarını katlayarak bohça şekli verin, ters çevirerek fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkartıp sıcak servis yapın.