Flag

Sebzeli Tortilla

Yaklaşık 8 - 10 adet
Orta
120 dk.
Patlıcan ve kabak dolgulu, domates soslu tortillalar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtuz
1 su bardağıılık su
Dolgu
1 adetpatlıcan
1 adetkabak (orta boy)
2 su bardağısıvı yağ (kızartmak için)
Sos için
1 - 2 adetrendelenmiş domates
0,5 çay kaşığıtuz
1 - 2 dişsarımsak
1 yemek kaşığızeytinyağı
1 çay kaşığıacı kırmızı toz biber

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda hamuru az unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. 10 eşit parçaya bölün ve üzerini bir bez ile kapatın. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 12 cm çapında açın. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateş üzerinde ısıtın ve açtığınız hamurları teker teker arkalı önlü pişirin. Pişirdiğiniz hamurları ortadan ikiye katlayın ve şekil alması için bu şekilde soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Patlıcan ve kabağı dilimleyin. Sıvı yağı bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Patlıcanları ve kabakları kızartın.

4

Sosun hazırlanışı

Rendelenmiş domates, tuz ve ikiye böldüğünüz sarımsakları bir tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve toz biberi ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

5

Şekillendirme ve servis

Soğuyan tortillaların içerisine sebzeleri yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız sostan dökerek servis yapın.