Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Şeker Hamurlu Kitap Pasta

(3)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kitap şeklinde şeker hamurlu pasta tarifi.

yaklaşık 8 dilim

biraz zaman alır 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şeker Hamurlu Kitap Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
4 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Gıda boyası (kahverengi) (kahverengi)
Dr. Oetker Buğday Nişastası

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Çikolata Harfler & Rakamlar

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 40 dk.

Fırından alın, bekletmeden kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve kaplama

Soğuyan pandispanyayı ortadan keserek iki eşit dikdörtgen parça elde edin. Bir parçasını servis tabağına alın. Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Servis tabağındaki pandispanyanın üzerine 3 yemek kaşığı krem şanti yayın ve çikolata parçalarını serpin. Üzerine ikinci pandispanyayı koyun. Krem şanti ile kenarlardaki boşlukları kapatarak düzgün bir dikdörtgen elde edin. Daha sonra pandispanyanın yüzeyine ince bir tabaka krem şanti sürün.

Şeker hamurunun 2/3'ünü alıp kahverengi gıda boyası ile renklendirin. Merdane yardımı ile hafif nişasta serpilmiş tezgahta 0,5 kalınlığında dikdörtgen açın. Bıçak yardımı ile 18x24 boyutlarında kesin, merdaneye sarın ve pastanın üzerine, üst kısmını ve uzun kenarlardan bir tanesini kaplayacak şekilde koyun. Elinizle düzelterek yerleştirin. Kesilen kahverengi şeker hamurlarını toparlayıp üzerini kapatın. Beyaz şeker hamurunu kısa bir süre yoğurun, hafif nişasta serpilmiş tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Bıçak yardımı ile 1 adet 4x23 cm ve 2 adet 4x15 cm boyutlarında şeritler kesin. Üzerlerini bıçak yardımı ile çizerek sayfa görünümü elde edin. Bu parçaları boş kalan üç kenara yerleştirin. Kalan kahverengi hamuru 0,5 cm kalınlığında uzun şeritler şeklinde açın. 0,5 cm genişliğinde kesip az miktarda su ile ıslatarak beyaz bölümlerin alt kısımlarına yerleştirin.

4

Süsleme ve servis

Beyaz şeker hamuru ile dikdörtgen bir parça kesip kitabın üzerine yerleştirin. Üzerine harfleri sıralayın. Arzuya göre şeker hamuru ile farklı süslemeler yapabilirsiniz.

Beslenme bilgileri * Şeker Hamurlu Kitap Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın