Flag

Şekersiz Havuç Tatlısı

Yaklaşık 6 dilim
Orta
120 dk.
Kuru üzüm, ceviz ve Hindistan cevizi ile hazırlanan şekersiz havuç tatlısı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x24 cm)

Malzemeler

Havuçlu karışım
5 adetrendelenmiş havuç
1 çay bardağısu
1 çay kaşığıtoz tarçın
1 su bardağıHindistan cevizi rendesi
1,5 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
1,5 - 2 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
50 geritilmiş tereyağı
Süslemek için
Hindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1

Havuçların hazırlanışı

Havuç ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tarçını ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Karışımın hazırlanışı

Hindistan cevizi, kuru üzüm ve cevizleri mutfak robotuna alın ve malzemeler karışıncaya kadar karıştırın. Derin bir kaba alın, soğuyan havuçları, vanilya aroması ve tereyağını ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Kalıba alın ve kaşık ile bastırarak düzgünce yayın. Üzerini kapatıp buzdolabında 1-2 saat bekletin. 

3

Servis

Tatlıyı buzdolabından çıkarın, Hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.