Flag

Semolina Unu ile Pizza Hamuru

4 adet
Orta
30 dk.
Tercih ettiğiniz malzemer ile hazırlayabileceğiniz çıtır pizza hamuru tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 yemek kaşığıun (30 gram)
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya (10 gram)
400 mlılık su
360 gun
80 gsemolina unu
1,5 - 2 tatlı kaşığıtuz
2 yemek kaşığızeytinyağı
Toparlamak için
0,5 su bardağısemolina unu
Açmak için
2 yemek kaşığısemolina unu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya (10 gram)
1

Hamurun hazırlanışı

2 yemek kaşığı un, maya ve suyu derin bir kaba alıp kaşık ile topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. 20 dakika ılık ortamda bekletin. 360 g un, 80 g semolina unu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. 

Süre sonunda zeytinyağı ve hazırladığınız un karışımını mayalı karışıma ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 7-8 dakika karıştırın. Hamurun üzerini streç film veya bir poşet ile kapatıp ılık ortamda 1 saat bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 220 °C

Turbo pişirme: 210 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Yarım su bardağı semolina unu tezgaha serpin. Mayalanan hamuru üzerine alın ve spatula yardımı ile kenarlardan ortaya doğru katlayarak toparlayın. 4 eşit parçaya bölün ve her birini top haline getirin. Tezgaha az miktarda semolina unu serperek her birini merdane ile yaklaşık 20-24 cm çapında açın. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. 

Hamurların üzerine sos sürün ve arzu ettiğiniz malzemeleri sıralayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika