Flag

Sevgiliye Kalpten Kurabiyeler

Yaklaşık 20 - 25 adet
Orta
70 dk.
Şeker hamuru ile kaplanan limonlu kalp kurabiyeler sevgililer günü için idealler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
125 gyumuşak margarin
Üzeri için
200 gşeker hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, pudra şekeri, limon aroması ve margarini ilave edip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurundan cevizden daha küçük bir parça alın ve elinizde kısa bir süre yoğurarak yumuşatın. Kırmızı jel renklendiriciyi azar azar damlatarak dıştan içe doğru katlayarak yoğurun. Hamur yumuşadıkça az miktarda nişasta ilave edin. Beyaz şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve yeşil jel renklendirici ilave ederek aynı şekilde renklendirin. Hamurları hava almayacak şekilde sarın.

4

Süsleme ve servis

Kalan beyaz şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve merdane yardımı ile 0,3 cm kalınlığında açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalp kalıp ile kesin. Kurabiyelerin üzerine fırça yardımı ile hafifçe su sürün ve kalp şeklindeki şeker hamurlarını yapıştırın. Tezgaha hafifçe nişasta serpin, yeşil hamurdan minik parçalar alıp elinizle yuvarlayarak ip şeklinde uzatın. Su ile hafifçe ıslatarak beyaz şeker hamuru ile kapladığınız kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Kırmızı şeker hamurundan çok minik toplar yapın. Hafif ıslatarak yeşil hamurların uçlarına üçer adet top yerleştirin. Kuruyuncaya kadar bekletin ve servis yapın.