Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sevimli İnek

(0)
3 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çocukların seveceği bitter çikolatalı puding dolgulu eğlenceli bir pasta.

Yaklaşık 12 porsiyon

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sevimli İnek

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağı süt
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
4 - 5 yemek kaşığı fındık kırığı

Islatmak için:

1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı süt
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kayısı ve fındık kırığını ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve süsleme

1 çay bardağı sütün içine toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve şekerli sütün yarısı ile ıslatın. Soğuyan pudingi el çırpıcısı le karıştırıp pandispanyanın üzerine yayın.

İkinci kat pandispanyayı bıçak ile inek kafası şeklinde kesin. Servis tabağındaki pudingli pandispanyanın üzerine koyun. Kalan pandispanya parçalarından 2 adet dikdörtgen şekil kesip servis tabağına inek ayağı şeklinde yerleştirin. Kalan şekerli süt ile ıslatın.

2 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Krem şantinin yaklaşık 1 su bardağını ayrı bir kaba alın, kakao ve sütü ilave edip çırpın. İki ayrı renk krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Pastanın üzerini inek şekli vererek kaplayın. Çikolata parçalarıyla ineğe göz ve burun yapın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.