Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sevimli Mozaik

Mozaik pasta dilimlerini süsleyerek renklendirdik.

yaklaşık 15 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sevimli Mozaik

Pudingli karışım:

1 poşet Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 paket kakaolu petit beurre bisküvi (175 g)
1 çay bardağı fındık kırığı
4 - 5 adet kuru kayısı
3 - 4 adet kuru incir
80 g iri kırılmış bitter çikolata

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü

preparation

Hazırlanışı

1

Hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyip ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15 dakika bekletin.

2

Bisküvileri iri parçalara kırın ve pudinge ekleyin.

Kayısı ve incirleri sıcak suda 5 dakika bekletin. Suyunu süzüp küp şeklinde doğrayın. Fındık kırığı ve çikolatayla birlikte pudinge ilave edin ve kaşık yardımı ile karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. 

Karışımı streç film üzerine alıp 15 cm uzunluğunda ve 10 cm çapında bir rulo şekli verin. Streç film ile sarıp buzlukta 3-4 saat bekletin.

3

Servisten 20-25 dakika önce buzluktan çıkartın. 1 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri servis tabaklarına alın. Süsleme glazürü tüplerini sıcak suda 1 dakika bekletin ve mozaik dilimlerine miniş süslemeleri yapın. Bekletmeden servis yapın.