Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sevimli Salyangozlar

(0)
1 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İnce bir kakaolu kek ve muzlu pudingle hazırlanan şirin bir tarif.

Yaklaşık 16 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sevimli Salyangozlar

Hamur:

3 yumurta (orta boy)
1 yumurta sarısı
3 - 4 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Muzlu Puding
3 su bardağı süt

Süslemek için:

Renkli şekerlemeler

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

34x38 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

3 adet yumurta ve 1 yumurta sarısını mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker ile şekerli vanilini ayrı bir kapta karıştırıp yumurtaların içine azar azar ilave ederek 2-3 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Karışımı pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 dakika

Fırından çıkartıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden çıkarın. Soğutup pişirme kağıdını çıkarın.

3

Dolgu ve şekillendirme

Pudingi süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde mikser ile 1-2 dakika çırpın ve soğuyan kekin üzerine yayın. Keki 4,5 cm eninde uzun şeritler şeklinde kesin. İki uçtan rulo şeklinde sararak salyangoz şekli verin. Şekerlemeler ile süsleyin.