Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Simit Kurabiye

(0)
2 9 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mahlepli şahaser bir lezzet, ağızda dağılan susamlı simit kurabiyeleri hazırlaması çok kolay.

Yaklaşık 35 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Simit Kurabiye

Hamur:

5 - 5,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Çeşnili Hamur Kabartma Tozu
250 g margarin veya tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı

Üzeri için:

1 yumurta akı
susam

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu kerıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı veya margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta sarısını ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamurdan küçük parçalar alarak halka şekli verin. Önce yumurta akına, ardından susama batırın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika