Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şirinler Köyü Pastası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu puding dolgulu şirinler figürlü pasta.

Yaklaşık 10 - 12 kişilik

biraz zaman alır 120 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şirinler Köyü Pastası

Figür yapımı için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
15 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
10 damla Gıda boyası (siyah)
30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
15 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 su bardağı dondurulmuş karadut
2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış fındık

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
25 - 30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
3 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
3 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Kalıp:

Kare kalıp (24x24 cm)
Dr. Oetker Çiçek Şeker Hamuru Kalıpları

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşaması için kısa bir süre yoğurun. 2 adet ceviz büyüklüğünde parça ayırın. Kalan hamuru iki eşit parçaya bölün. Küçük parçaların birini sarı, diğerini siyah renklendiriciler ile renklendirin. Ayırdığınız büyük parçalardan birini mavi jel renklendirici ile renklendirin. Renkli şeker hamurları, beyaz şeker hamuru ve jel renklendiriciler ile Şirin figürleri yapın.

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından alın, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın. Ayrı bir kaba alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın, kalan şeker hamuruna yeşil jel renklendiriciden azar azar ilave ederek dıştan içe doğru yoğurarak yeşil renkte bir hamur elde edin. Streç film ile hava almayacak şekilde sarın ve bekletin. Kalan hamuru 3 eşit parçaya bölün. Bu parçalardan birine sarı, birine de kırmızı jel renklendirici ilave edip yoğurun. Hazırladığınız sarı, pembe ve beyaz renkteki hamurları hava almayacak şekilde streç film ile sarın ve bekletin.

5

Dolgu ve şekillendirme

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Krem şantiden 5 yemek kaşığı ayrı bir kaba alın ve buzdolabında bekletin. Kalan krem şantinin üzerine soğuyan pudingi ekleyin ve mikser ile 1-2 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin, ilk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız pudingi kenarlarından 1 cm boşluk kalacak şekilde pandispanyanın üzerine yayın. Üzerine meyveleri sıralayın, fındık kırığı serpin ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Ayırdığınız krem şantiyi pastanın kenarlarında iki pandispanya arasındaki boşluğu kapatacak şeklinde yayın. Kalan krem şantiyi ince bir tabaka olacak şeklilde pastanın yüzeyine sürün. Buzdolabına alın.

Sarı, pembe ve beyaz renkteki hamurları merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 10 mm çapındaki çiçek kalıbı ile çiçek şekilleri çıkarın. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve yeşil renkteki şeker hamurunu merdane ile 0,5 cm kalınlığında kare şekilde açın. Hamurun üzerine hazırladığınız çiçekleri her renkten üçerli olarak yerleştirin ve merdane ile hafif bastırarak üzerinden 1-2 kez geçin. Hazırladığınız pastayı buzdolabından alın, açtığınız yeşil şeker hamuru ile pastayı kaplayın. Pastanın üzerine Şirinler köyü konseptinde figürleri yerleştirin ve servis yapın.