Flag

Siyah Kakaolu Baton Kek

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Dr. Oetker Siyah Kakaolu Un Karışımı ile hazırlanan kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur için
1 paketDr. Oetker Siyah Kakaolu Un Karışımı
3yumurta
150 gyumuşak margarin veya tereyağı
75 mlsüt
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Glazür
2 - 2,5 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Glazür
1

Ön hazırlık

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına alın. Üzerine yumurta, margarin veya tereyağı ve sütü ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin. Pişirme süresinin 15. dakikasında hamurun üzerini bıçak ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika


Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Glazür karışımını bir kaba alın. Üzerine sütü ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup kekin üzerine sıkın. Glazür donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.