Flag

Siyah Kakaolu Cheesecake

8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Dr. Oetker Siyah Kakaolu Un Karışımı ile hazırlanan cheesecake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Siyah Kakaolu Un Karışımı
75 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
Dolgu için
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
0,5 su bardağıyoğurt
150 gkrem peynir (tuzsuz)
2yumurta
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı yağlayın. Un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı ve yumurtayı ekleyip eliniz ile yoğurun. Hamurdan üzeri için ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamurun yarısını kalıbın tabanına yayın. Kalan hamur ile kenarlara 3 cm boyutunda yükseklik yapın. 

3

Dolgunun hazırlanışı

Krema, yoğurt, krem peynir, yumurta, mısır nişastası, şekerli vanilin ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine dökün. Ayırdığınız hamuru parçalara bölüp eliniz ile ince açın ve üzerine aralıklı koyun. Fırına alın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın ve dilimleyerek servis yapın.