Flag

Siyah Kakaolu Pasta

7 - 8 kişilik
Orta
30 dk.
Dr. Oetker Siyah Kakaolu Un Karışımı ile hazırlanan pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Siyah Kakaolu Un Karışımı
3yumurta
150 goda sıcaklığında tereyağı
75 mlsüt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
Islatmak için
1 su bardağısüt
Kaplamak için
1 paketDr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Hazır Çikolatalı Sos
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına alın. Üzerine yumurta, tereyağı ve sütü ilave edip mikser ile 3-4 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından alın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Dolgunun hazırlanışı

Pastacı kremasını tencereye alın, kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Süt ve kremayı ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

4

Şekillendirme ve dolgu

Keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Soğuyan pastacı kremasını mikser ile yüksek devirde 1-2 dakika çırpın ve düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Servis tabağındaki keki süt ile ıslatın. Hazırladığınız kremanın yarısını kekin üzerini kaplayacak şekilde sıkın. İkinci kat keki üzerine kapatın ve süt ile ıslatın. Kalan kremayı sıkın, üçüncü kat keki üzerine alın ve süt ile ıslatın. 

5

Kaplama ve süsleme

Pasta kremasını süt ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız keki kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.


Pastayı buzdolabından alın. Kenar kısmına çikolatalı sosu dökün, çikolata parçalarını serpin ve dilimleyerek servis yapın.