Flag

Soğanlı Pizza

8 dilim
Orta
70 dk.
Mısır unlu sos ile karıştırılan halka şeklinde doğranmış soğanlar lezzetli bir pizza malzemesi oluşturuyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 adetkuru soğan (orta boy)
1yumurta
1 çay kaşığıtuz
2 - 3 yemek kaşığımısır unu
1 paketDr. Oetker Pizza Un
1,5 çay bardağısu
1 yemek kaşığısıvı yağ
2,5 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığıtane karabiber
Sos için
1 çay bardağısu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Soğanları soyup 0,5 cm kalınlığında halka şeklinde kesin. Yumurtayı ve tuzu çatal yardımı ile çırparak üzerine mısır ununu azar azar, akışkan bir sos elde edecek şekilde yedirin. Bu karışımı soğanların üzerine dökün ve iyice karıştırın. Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun. Merdane ile 30 cm çapında açın ve fırın tepsisine alın.

3

Sosun hazırlanışı

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

4

Sosu hamurun üzerine sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ve soğanlı karışımı yayın. En üste kalan kaşar peyniri rendesini ve tane karabiberleri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.