Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Soğanlı Pizza

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mısır unlu sos ile karıştırılan halka şeklinde doğranmış soğanlar lezzetli bir pizza malzemesi oluşturuyor.

8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Soğanlı Pizza

Hamur:

4 adet kuru soğan (orta boy)
1 yumurta (orta boy)
1 çay kaşığı tuz
2 - 3 yemek kaşığı mısır unu
1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tane karabiber

Sos için:

1 çay bardağı su

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Soğanları soyup 0,5 cm kalınlığında halka şeklinde kesin. Yumurtayı ve tuzu çatal yardımı ile çırparak üzerine mısır ununu azar azar, akışkan bir sos elde edecek şekilde yedirin. Bu karışımı soğanların üzerine dökün ve iyice karıştırın. Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun. Merdane ile 30 cm çapında açın ve fırın tepsisine alın.

3

Sosun hazırlanışı

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

4

Sosu hamurun üzerine sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ve soğanlı karışımı yayın. En üste kalan kaşar peyniri rendesini ve tane karabiberleri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.