Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sonbahar Yaprakları

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sonbahar konseptli yaprak kurabiye tarifi. Hamurunda badem ve tarçın var.

Yaklaşık 50 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sonbahar Yaprakları

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
250 g yumuşak margarin
2 su bardağı öğütülmüş badem

Üzeri için:

1 - 2 yemek kaşığı süt
1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, yumurta sarıları, şekerli vanilin, tarçın, tuz, margarin ve öğütülmüş bademi ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru tezgah üzerine alıp yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Yaprak şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin. Üzerlerini bıçağın tersini kullanarak yaprak şeklinde çizin. Fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine fırça yardımı ile süt sürün. Toz şeker ve tarçını karıştırıp üzerlerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.