Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sonbahar Yaprakları

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sonbahar konseptli yaprak kurabiye tarifi. Hamurunda badem ve tarçın var.

yaklaşık 50 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sonbahar Yaprakları

Hamur:

3 - 3 ½ su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 ½ çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
250 g yumuşak margarin
2 su bardağı öğütülmüş badem

Üzeri için:

1 - 2 yemek kaşığı süt
1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, yumurta sarıları, şekerli vanilin, tarçın, tuz, margarin ve öğütülmüş bademi ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru tezgah üzerine alıp yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Yaprak şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin. Üzerlerini bıçağın tersini kullanarak yaprak şeklinde çizin. Fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine fırça yardımı ile süt sürün. Toz şeker ve tarçını karıştırıp üzerlerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 12 - 15 dk.

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Sonbahar Yaprakları

Porsiyon / Servis 100 g / ml