Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Soslu Havuçlu Muffinler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Havuçlu kek sevenler bu muffini mutlaka denemeli..

12 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Soslu Havuçlu Muffinler

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Havuçlu Kek Karışımı
3 yumurta (orta boy)
0,75 su bardağı sıvı yağ
0,75 su bardağı süt
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Kalıp:

12 adet kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, sıvı yağ, süt ve vanilya aromasını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Havuç parçaları, ceviz ve kuru kayısıları ilave edip düşük devirde 15 saniye daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından alıp soğumaya bırakın.

3

Beyaz çikolatalı sosu süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Muffinlerin üzerine yayın. Kayısı parçaları ile süsleyin ve servis yapın.