Flag

Stollen

Yaklaşık 15 - 16 dilim
Zor
420 dk.
Stollen çöreği ya da stollen ekmeği olarak bilinen Almanların özel yılbaşı tarifi, meyve şekerlemeleri ve badem lezzetini sofralara taşıyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Stollen Kek Kalıbı (31 cm)

Malzemeler

Dolgu
1,5 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
0,5 çay kaşığımuskat rendesi
3 - 4 yemek kaşığısu
1 su bardağıçiğ badem
Şekerleme için
1 adetportakal kabuğu (minik küpler şeklinde doğranmış)
0,5 su bardağıtoz şeker
0,5 su bardağısu
1 adetlimonun kabuğu (minik küpler şeklinde doğranmış)
0,5 su bardağıtoz şeker
0,5 su bardağısu
Hamur
5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
100 geritilmiş tereyağı
2,5 çay bardağıılık süt
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
Üzeri için
50 geritilmiş tereyağı
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kuru üzümleri derin bir kaseye alın. Üzerine şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi, muskat rendesi ve suyu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerini kapatıp 3-4 saat bekletin. Süre sonunda süzgüye alıp suyunu süzün.


Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.

2

Şekerlemenin hazırlanışı

Portakal kabuklarını bir tencereye alın ve üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Orta ateşte 4-5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve suyunu süzün. Portakal kabuklarını tekrar tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı suyu ekleyin. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Suyunu tamamen çektiğinde ocağı kısın ve karıştırarak 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.


Limon kabuğunu da portakal kabuğu gibi hazırlayıp pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.

3

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 45 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, kısa bir süre yoğurun, üzerine kuru üzüm karışımı, badem, portakal ve limon şekerlemelerini ekleyin. Malzemeler eşit şekilde dağılıncaya kadar yoğurun. Hamuru 30 cm uzunluğunda rulo şekline getirin ve yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Stollen kek kalıbını margarin ile yağlayın, hamurun üzerine kapatın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 60 - 65 dakika


Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip kalıbı çıkarın. Bekletmeden üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve pudra şekeri serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.