Flag

Su Muhallebisi

Yaklaşık 6 dilim
Kolay
150 dk.
Geleneksel su muhallebisi tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre su muhallebisini pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağısüt
1,5 su bardağısu
Üzeri için
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Muhallebinin hazırlanışı

Kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye alın. Üzerine nişastalı karışımı ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.


Pudra şekerini bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabına alın.

2

Servis

Su muhallebisini kareler şeklinde dilimleyin. Üzerine hazırladığınız şurubu dökün ve bekletmeden servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre su muhallebisini pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.