Flag

Su Muhallebisinin Buzda Dansı

Yaklaşık 5 - 6 kişilik
Orta
400 dk.
Kendi hazırladığınız çiçekli buz kasesinde meyveli su muhallebisi sunmanın keyfi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Muhallebi için
1 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağısüt
1,5 su bardağısu
Şurup
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
3 yemek kaşığısu
1 yemek kaşığıgül suyu
Üzeri için
kivi
çilek
kabuksuz badem
Antep fıstığı-bütün

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Buzdan kalıbın hazırlanışı

Büyük ve derin bir kabın içine 1/3'ünü dolduracak kadar su koyun. Suyun içine küçük çiçekler veya çiçek yaprakları koyun. Buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar bekletin. Daha sonra ortasına daha küçük bir kap koyun. Kenarda kalan boşluğa tekrar su doldurup çiçekler koyun. Tekrar dondurucuya alın ve donuncaya kadar bekletin.

2

Muhallebinin hazırlanışı

Kare kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye alın ve üzerine nişastalı karışımı ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.


Pudra şekerini bir kaseye alıp üzerine su ve gül suyunu ilave edin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabında bekletin.

3

Servis

Su muhallebisini küçük küpler şeklinde dilimleyin. Dondurucudaki kalıbı çıkartın, oda sıcaklığında bir süre bekletip içteki ve dıştaki kabı çıkartarak buzdan kap elde edin. İçine hazırladığınız su muhallebisi küplerini, meyve, badem ve Antep fıstığını doldurun. Üzerine hazırladığınız şurubu dökün ve bekletmeden servis yapın.