Flag

Sucuklu Kek

Yaklaşık 12 dilim
Kolay
60 dk.
Sucuk, peynir ve baharatlarla hazırlanan tuzlu bir kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 - 2,5 su bardağıun
1yumurta
1yumurta akı
1 su bardağıyoğurt
150 gyumuşak margarin
1 tatlı kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
0,5 çay kaşığıtatlı kırmızı toz biber
1,5 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
0,5 çay bardağıince doğranmış dereotu
100 gküp şeklinde doğranmış sucuk
Üzeri için
1yumurta sarısı
çörek otu
susam

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.


Ayrı bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurta akını mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, margarin, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Peynir, dereotu ve sucuğu da ilave edip iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.