Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Supangle Dolgulu Muffinler

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Supangle dolgulu mayalı muffinler.

12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Supangle Dolgulu Muffinler

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Supangle
2 su bardağı süt
25 g margarin
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
100 g yumuşak margarin
3 yemek kaşığı bal
2 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı ılık süt

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

12'li muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye koyup üzerine supangle poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin. Ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp yarım çay bardağı fındık kırığını ekleyin. Arada karıştırarak soğumaya bırakın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu eleyin, hamur kabartma tozu, maya ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta margarin ve balı 2 dakika çırpın. Yumurta ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Bu karışıma hazırladığınız un karışımından azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin ve en son 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamurdan kalıba birer yemek kaşığı koyup düzeltin, üzerine birer tatlı kaşığı supangle ve en üste tekrar hamur koyun. Üzerlerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğutun.

4

Süsleme ve servis

Sütü bir tencereye koyup üzerine beyaz çikolatalı sosu ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, bir kaseye boşaltın ve arada karıştırarak soğutun.

Servisten önce muffinlerin üzerine sos yayın ve Antep fıstığı serpin.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.