Flag

Supangleli Kadayıf

12 adet
Orta
40 dk.
Kadayıf arasında Antep fıstıklı supangle.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Kadayıf
250 gçiğ tel kadayıf
100 geritilmiş tereyağı
Şurup
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Supangle
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
1 çay bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
Süslemek için
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Supangle
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Kadayıfın hazırlanışı ve pişirme

Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Kadayıftan bir miktar alıp muffin kalıbının bölmesine eliniz ile bastırarak yerleştirin. Kalan kadayıfları da aynı şekilde kalıbın bölmelerine yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Bu arada şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Kadayıfı fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerlerine şurubu dökün. Soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine supangle poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edim. Ocaktan alın ve soğuyuncaya kadar karıştırın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

4

Tatlının hazırlanışı ve servis

Şuruplanmış kadayıfları bıçak ile ortadan enlemesine ikiye kesin. İlk katlarını servis tabağına sıralayın. Supangleyi krema sıkma torbaısna doldurun. Servis tabağındaki kadayıfların üzerlerine sıkın. İri kırılmış Antep fıstığı serpin ve ikinci kat kadayıfları üzerlerine yerleştirin. Kadayıfların üzerlerine Antep fıstığı serpin ve servis yapın.