Flag

Sürpriz Baklava

Yaklaşık 15 dilim
Zor
100 dk.
Tavukgöğsü dolgulu cevizli tarçınlı baklava tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (23x33 cm)

Malzemeler

Malzemeler
15 adetbaklavalık yufka
100 geritilmiş tereyağı
Şurup
2 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
İç malzeme
1,5 su bardağıöğütülmüş ceviz
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 - 2 yemek kaşığısüt
0,5 çay kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye boşaltın ve üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve üzerine margarini ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve pişirme

Yufkaları ortadan ikiye kesin. 10 adet yufkayı kalıba, her birinin üzerine eritilmiş tereyağı sürerek üst üste sıralayın.


Ceviz, toz şeker, süt ve tarçını karıştırıp kalıptaki yufkaların üzerine yayın.


10 parça yufkayı herbirinin üzerine eritilmiş tereyağı sürerek cevizli karışımın üzerine sıralayın. Üzerine tavukgöğsünü döküp yayın. En üste kalan 10 adet yufkayı aynı şekilde sıralayın. Bıçak yardımı ile kare dilimlere kesin. Üzerine çok hafif tereyağı sürüp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup servis yapın.