Flag

Şuruplu Muhallebi

Yaklaşık 16 dilim
Orta
120 dk.
Alışılmışın dışında bir şuruplu tatlı..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Muhallebi
1 poşetDr. Oetker Muhallebi
6 su bardağısüt
2yumurta
Hamur
2 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
150 geritilmiş tereyağı
Şurup
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Muhallebi
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Muhallebi

Muhallebileri süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Unu eleyip pudra şekeri ve eritilip ılıtılmış olan tereyağını ekleyin. İyice yoğurup elinizle bastırarak kalıba yayın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.


Muhallebiye yumurtaları ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Pişirdiğiniz tabanın üzerine yayın ve aynı fırın ısısında tekrar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp soğutun ve karelere dilimleyin.

3

Şurubun hazırlanışı ve servis

Toz şeker ve suyu arada karıştırarak 5 dakika kaynatın. Kaynamanın son dakikasında limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tatlının üzerine dökün. Soğuk servis yapın.