Flag

Sütlaçlı Kurabiye

Yaklaşık 20 - 25 adet
Orta
90 dk.
Sütlaç ve ceviz dolgulu kurabiye tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Sütlaç
2,5 su bardağısüt
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
Hamur
3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağısıvı yağ
100 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıyoğurt
Üzeri için
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sütlaç
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine sütlaç poşetini boşaltın orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan sütlaca cevizleri ekleyin ve karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Sıvı yağ, margarin ve yoğurdu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın. Ortasına sütlaç karışımından koyun ve malzeme içinde kalacak şekilde kapatın. Top şeklinde yuvarlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğutun. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.