Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tahinli Muhallebi

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg Vielen Dank für Ihre Bewertung!
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Özel tahinli kaplaması lezzetli olduğu kadar pratik de bir tarif.

yaklaşık 6 - 8 kase

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tahinli Muhallebi

Tahinli karışım:

150 g sade tahin helvası
0,5 çay bardağı süt

Muhallebi:

1 poşet Dr. Oetker Muhallebi
4 su bardağı süt

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı susam
4 - 5 adet ceviz

preparation

Hazırlanışı

1

Tahinli karışım

Helvayı ve yarım çay bardağı sütü derin bir kaba alın, mikser ile pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.

Fırını belirtilen ayarda ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Muhallebinin hazırlanışı

Muhallebiyi 4 su bardağı süt ile 4-5 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp ısıya dayanıklı kaplara, üstten birer cm boşluk kalacak şekilde doldurun.Üzerlerine helvalı karışımı yayın, susam veya ceviz serpin. Fırın tepsisine 1 cm derinliğinde su doldurun, kapları içine oturtun ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 10 - 15 Dakika

Ilık veya soğuk servis yapın.