Flag

Tam Buğday Unlu Havuçlu Kek

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Esmer şeker, tarçın ve sıvı yağ ile hazırlanan havuçlu kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur için
4yumurta
1,5 çay bardağıesmer şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağısıvı yağ
1,5 su bardağıtam buğday unu
1 çay bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 su bardağırendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Sade Glazür
2 - 2,5 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sade Glazür
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, esmer şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, tam buğday unu, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Rendelenmiş havucu ve tarçını ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından aldığınız keki 20 dakika bekletip kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. 

Glazür karışımını bir kaba alın. Üzerine sütü ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile ince kesin. Keki süsleyin ve glazür donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.