Flag

Tarçınlı Erik Suyu

Yaklaşık 4 - 5 kişilik
Orta
100 dk.
İtalyan eriği, şeftali, tarçın ve şekerli vanilin ile hazırlanan soğuk içecek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Erikli karışım
1 kgİtalyan eriği
1 çay bardağıtoz şeker
3 su bardağısu
1 adetkabuk tarçın
Şeftalili karışım
2 adetşeftali
1,5 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Eriklerin hazırlanışı

Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp dörde kesin ve su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın ve süzün. Kabuk tarçını ilave edin ve soğumaya bırakın.

2

Şeftalilerin hazırlanışı

Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve dörde kesin. Su ile birlikte tencereye alın ve orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın, süzün ve soğumaya bırakın.

3

Servis

Soğuyan erik suyundaki kabuk tarçını çıkarın. Şeftali suyunun içerisine şekerli vanilini ilave edin. Erik suyunu yavaş yavaş kaşıkla karıştırarak şeftali suyunun içerisine ekleyin. Buzdolabında 1 saat soğutup servis yapın.