Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tarçınlı - Reçelli Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nefis reçel dolgulu, tarçınlı, çıtır kurabiyeler...

Yaklaşık 20 adet

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tarçınlı - Reçelli Kurabiyeler

Hamur:

4,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta (orta boy)
125 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Üzeri için:

2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Dolgu:

4 - 5 yemek kaşığı reçel

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu hamur kabartma tozu ile birlikte eleyin. Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Her birini yaklaşık 5 cm çapında rulo şeklinde uzatın. Şekeri tarçın ile karıştırıp hamur rulolarını bu karışıma bulayın. Pişirme kağıdına sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Sürenin sonunda 0,5 cm kalınlığında dilimleyin, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 13 - 15 dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Aralarına reçel sürüp ikili olarak yapıştırın.