Flag

Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls)

12 - 13 adet
Orta
45 dk.
Tarçın ve esmer şeker dolgulu mayalı çörekler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Profi Serisi Pişirme Tepsisi (30 cm)

Malzemeler

Hamur
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
2 - 2,5 su bardağıun
0,5 çay bardağıtoz şeker
50 geritilmiş tereyağı
1 su bardağıılık süt
Dolgu
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
1,5 çay bardağıesmer şeker
Üzeri için
50 goda sıcaklığında tereyağı
4 - 5 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Üzerine toz şeker, tereyağı ve ılık sütü ekleyin. Yumuşak hafif ele yapışın bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgu ve şekillendirme

Pişirme tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


100 g tereyağı, esmer şeker ve tarçını bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. 


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Hamuru birkaç kez içe doğru katlayarak yoğurun. Merdane ile 25x36 cm boyutlarında açın. Hazırladığınız tarçınlı dolguyu hamurun üzerine sürün ve kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu eliniz ile yuvarlayarak 36 cm uzunluğuna getirin. 3 cm genişliğinde dilimleyin. Pişirme tepsisine sıralayın, üzerini kapatın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda fırına alın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Tereyağı ve pudra şekerini mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Sütü ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın.

Çörekleri fırından çıkarın ve bekletmeden hazırladığınız karışımı üzerine yayın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.