Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls)

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tarçın ve esmer şeker dolgulu mayalı çörekler.

12 - 13 adet

pratik 45 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls)

Hamur:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
2 - 2,5 su bardağı un
0,5 çay bardağı toz şeker
50 g eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ılık süt

Dolgu:

100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 çay bardağı esmer şeker

Üzeri için:

50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
4 - 5 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağı süt

Kalıp:

Dr. Oetker Profi Serisi Pişirme Tepsisi (30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Üzerine toz şeker, tereyağı ve ılık sütü ekleyin. Yumuşak hafif ele yapışın bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgu ve şekillendirme

Pişirme tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

100 g tereyağı, esmer şeker ve tarçını bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. 


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Hamuru birkaç kez içe doğru katlayarak yoğurun. Merdane ile 25x36 cm boyutlarında açın. Hazırladığınız tarçınlı dolguyu hamurun üzerine sürün ve kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu eliniz ile yuvarlayarak 36 cm uzunluğuna getirin. 3 cm genişliğinde dilimleyin. Pişirme tepsisine sıralayın, üzerini kapatın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda fırına alın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Tereyağı ve pudra şekerini mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Sütü ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın.

Çörekleri fırından çıkarın ve bekletmeden hazırladığınız karışımı üzerine yayın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.