Flag

Tart Kalıbında Çikolatalı Kek

8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Tart kalıbında pişen kek üzerinde kremalı çikolata.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Bicolor Serisi Tart Kalıbı 28 cm

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısüt
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
200 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından alıp 15 dakika bekletin ve kalıptan ters çevirerek bir servis tabağına alın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Kremayı bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden çikolatayı ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığında bekletin.

4

Servis

Hazırladığınız kremalı çikolatayı kekin üzerine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.