Flag

Tartolet Cenneti

12 adet
Orta
100 dk.
Kazandibi dolgulu tartoletler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tartolet kalıbı

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
0,5 çay bardağıöğütülmüş badem
100 gtereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1yumurta akı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3,5 su bardağısüt
1 çay bardağıkuru kayısı
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
0,5 çay bardağıiri kırılmış badem
Süslemek için
iri kırılmış Antep fıstığı
küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
iri kırılmış badem
çekirdeksiz kuru üzüm

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin. Öğütülmüş badem, tereyağı, pudra şekeri, yumurta akı ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp tartolet kalıplarının tabanına ve yanlarına elinizle bastırarak yayın. Yaydığınız hamurları çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp soğutun. Soğumuş tartoletleri kalıplarından çıkarın.

3

Sütü bir tencereye boşaltıp üzerine kazandibi poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun.


Kayısıları küp şeklinde doğrayın. Kuru üzüm ve bademlerle birlikte hazırladığınız kazandibine ilave edip karıştırın ve buzdolabında bekletin.


Servisten önce tartoletlerin içini soğumuş kazandibi ile doldurup üzerlerini süsleyin.