Flag

Tatlı Ayıcık

Yaklaşık 4 - 6 kişilik
Orta
120 dk.
Çikolata parçaları dolgulu mayalı hamur ile hazırlanan ayıcık şeklinde tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tutamtuz
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 gyumuşak margarin
2yumurta
1,5 çay bardağıılık süt
Dolgu
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
1yumurta sarısı
1,5 çay bardağısüt
1 tatlı kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, şekerli vanilin, margarin, yumurta ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. Hamurdan 5 adet ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Eliniz ile yuvarlayın ve kenara alın. Kalan hamuru gövde ve kafayı oluşturmak üzere biri daha büyük olacak şekilde ikiye bölün. Bu iki hamurun ortalarına çikolata parçaları koyun ve içte kalacak şekilde yuvarlayın. Büyük parçayı gövde olacak şekilde tepsiye alın. Üst kısmına kafa için ayırdığınız hamuru koyun. Ayırdığınız ceviz büyüklüğündeki hamurların 4 tanesinin de ortalarına çikolata parçası koyun ve yuvarlayın, ayak ve kolları oluşturacak şekilde gövde kısmına yerleştirin. Kalan hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve burun olacak şekilde yerleştirin. Diğer hamuru iki eşit parçaya bölün, elinizle yuvarlayıp kulakları oluşturacak şekilde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü bir kaseye alıp çırpın ve üzerine sürün. Toz şeker serpin, çikolata parçaları ile göz yapın. Gövde kısmının tam ortasına bir adet çikolata parçası yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.