Flag

Tatlı Hamburgerler

Yaklaşık 6 adet
Orta
130 dk.
Çikolatalı ve Hindisan cevizli keklerle hazırlanan minik muzlu hamburgerler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Dikdörtgen kalıp (22x27 cm)

Malzemeler

Hamur
1 yemek kaşığısusam
80 gbitter çikolata
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağısüt
1 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıkrema
20 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
25 - 30 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 adetmuz
1 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1

Ön hazırlık

Susamları bir tavaya alın ve rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu bir kaba alın, hamur kabartma tozunu ilave edip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Süre sonunda üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hamurun 2/3'ünü ayrı bir çırpma kabına alın, Hindistan cevizi rendesini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. 22x27 cm boyutlarındaki kalıba alın, üzerine hazırladığınız susamları serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalan hamura erittiğiniz çikolatayı ilave edin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. 18 cm çapındaki kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Süt ve kremayı çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Yarısını ayrı bir kaba alın, yeşil jel renklendiriciyi ilave edip mikser ile çırparak renklendirin. Kalan krem şantiye sarı jel ranklendiriciyi ilave edin ve karıştırın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan kekleri kalıplardan çıkarın. 5 cm çapında kalıp ile keserek beyaz kekten 12 adet, çikolatalı kekten de 6 adet daire çıkarın. Muzu 1 cm kalınlığında dilimleyin. Beyaz keklerin 6 adedini susamlı kısımları alta gelecek şekilde servis tabağına sıralayın. Üzerlerine çikolatalı kekleri koyun. Birer dilim muz koyun. Yeşil renkli kremayı yassı uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Muzların etrafına kıvrım vererek marul şeklinde sıkın. Sarı renkli kremayı düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, yeşil kremaların üzerine peynir görüntüsü vererek kare şeklinde sıkın. Üst orta kısımlarına böğürtlenli sos dökün. Kalan beyaz kekleri susamlı kısımları üste gelecek şekilde hafif bastırarak üzerlerine kapatın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.