Flag

Tavada Kolay Börek

4 dilim
Kolay
10 dk.
Tavada pişen pratik bir kaşar peynirli börek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 silme tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
1 su bardağısüt
0,5 çay kaşığıtuz
1,5 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
Pişirmek için
1,5 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

1

Hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, süt ve tuzu derin bir kaba alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ilave edip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. 26 cm çapındaki tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı döküp fırça yardımı ile her tarafına sürün. Üzerine hazırladığınız hamuru döküp kaşık ile düzgünce yayın. Tavanın kapağını kapatıp ocağın orta gözünde en kısık ayarda 7-8 dakika pişirin. Süre sonunda kapağı açın. Hamurun üzeri kabuk tutmuş ise üzerine kalan sıvı yağı sürün. Spatula ile yanlardan biraz kaldırarak böreği ters çevirerek düz bir tabağa çıkarın. Tekrar tavaya alarak diğer yüzünü de kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin. Tavadan çıkarıp servis tabağına alın. Sıcak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.