Flag

Tavşankulağı

Yaklaşık 20 adet
Orta
60 dk.
Çıtır şekerli milföylerle hazırlayacağınız küçük ikramlar..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
5 adetmilföy hamuru (kare)
25 gyumuşak margarin
3 - 4 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
2 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayop ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hazırlanışı

Milföyleri tezgahın üzerine sıralayıp çözülünceye kadar bekletin. Margarini eritip soğutun. Yumuşayan milföyleri üst üste koyup merdane ile 20x20 cm boyutunda açın. Üzerine margarini sürün. Toz şekeri şekerli vanilin ile karıştırıp hamurun üzerine eşit şekilde serpin.


Açtığınız hamurun karşılıklı iki kenarından 2,5 cm genişliğinde içe doğru bir kez katlayın. Aynı kenarları tekrar içe doğru, ortada birleşecek şekilde bir kez daha katlayın. Ve son olarak ikiye katlayarak üst üste getirin. Hazırladığınız uzun hamuru 1 cm eninde dilimleyin, yatırarak fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkartıp bekletmeden üzerlerine toz şeker serpin. Soğutup servis yapın.