Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tavukgöğsü Dolgulu Rulo Baklava

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tavukgöğsü dolgulu Antep fıstıklı baklava.

10 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tavukgöğsü Dolgulu Rulo Baklava

Şurup:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
1 ½ su bardağı süt
1 su bardağı krema
25 g margarin
½ su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı

Yufka için:

10 adet baklavalık yufka
75 g tereyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgu

1,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı kremayı tencereye alın. Üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve üzerine margarini ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Her yufkayı ortadan ikiye kesip toplam 20 adet yufka elde edin. Bir yufka alıp üzerine fırça ile tereyağı sürün. Üzerine bir yufka daha koyup tekrar tereyağı sürün. 2 yemek kaşığı tavukgöğsünü yufkanın uzun kenarına şerit halinde yayın. Tavukgöğsünün üzerine 1-2 tatlı kaşığı Antep fıstığı serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Daha sonra ruloyu kendi etrafında çevirerek çörek şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Yufkaların tamamını aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: 25 - 30 dk.

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Arzuya göre Antep fıstığı ile süsleyerek ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Tavukgöğsü Dolgulu Rulo Baklava

Porsiyon / Servis 100 g / ml