Flag

Tavukgöğsü Baklava

Yaklaşık 20 dilim
Orta
120 dk.
Tel kadayıf, hazır baklavalık yufka ve tavukgöğsü ile hazırlanan bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x35 cm)

Malzemeler

Şurup
3 su bardağıtoz şeker
3 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Kadayıf
200 gçiğ tel kadayıf
200 geritilmiş tereyağı
20 adetbaklavalık yufka
1 su bardağıöğütülmüş ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Ocağı kısıp 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 25 g margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Kadayıfın hazırlanışı

Tel kadayıfları tel şehriye boyutunda ufalayın. Hazırladığınız kadayıfları yağsız tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz kadayıfları geniş bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağının yarısını gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

4

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbın içine baklavalık yufkaları, her birinin üzerine erimiş tereyağı sürerek üst üste sıralamaya başlayın. 3. yufkayı koyduktan sonra hazırladığınız kadayıfın yarısını yayın ve cevizin yarısını serpin. Üzerine yufkaları, aralara tereyağı sürerek, sıralamaya devam edin. 10. yufkadan sonra soğumuş tavukgöğsünü döküp düzgünce yayın. Tekrar yufkaları sıralamaya devam edin. 13. yufkadan sonra kalan kadayıf ve cevizleri yayın. Kalan yufkaları sıralayarak tamamlayın. Üzerine de tereyağı sürüp bıçak ile kare şeklinde dilimleyin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin. Üzerine soğuk şurubu dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.