Flag

Tavukgöğsü Dolgulu Dantel Krep

Yaklaşık 8 - 10 adet
Orta
60 dk.
Hurmalı cevizli tavukgöğsü dolgulu tatlı krep tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2 su bardağısüt
25 gmargarin
5 - 6 adetküp şeklinde doğranmış hurma
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Krep
1 poşetDr. Oetker Krep
2 su bardağısüt
1yumurta
Pişirmek için
2 - 3 yemek kaşığısıvı yağ
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
Picture - Dr. Oetker Krep
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Krebin hazırlanışı

Süt ve yumurtayı bir çırpma kabına alın. Üzerine krep poşetini boşaltıp mikserin çırpıcı uçları veya el çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve ucunu ince hamur akacak şekilde makas ile kesin. Isınan tavaya 15 cm çapında bir çember oluşacak şekilde hamur sıkın, daha sonra çemberin kenarlarına hamur değecek şekilde çemberin iç kısmına çizgiler sıkarak dantel deseni verin. Hafif pembeleşince çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve servis

Soğuyan tavukgöğsüne hurma ve cevizleri ilave edip kaşık ile karıştırın. Servis tabağına 1 adet krep alın, üzerine uzunlamasına 1-1,5 yemek kaşığı tavukgöğsü koyun ve sarın. Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.