Flag

Tavukgöğsü Dolgulu Rulo Baklava

10 adet
Orta
90 dk.
Tavukgöğsü dolgulu Antep fıstıklı baklava.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
25 gmargarin
0,5 su bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
Yufka için
10 adetbaklavalık yufka
75 gtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgu

1,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı kremayı tencereye alın. Üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve üzerine margarini ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Her yufkayı ortadan ikiye kesip toplam 20 adet yufka elde edin. Bir yufka alıp üzerine fırça ile tereyağı sürün. Üzerine bir yufka daha koyup tekrar tereyağı sürün. 2 yemek kaşığı tavukgöğsünü yufkanın uzun kenarına şerit halinde yayın. Tavukgöğsünün üzerine 1-2 tatlı kaşığı Antep fıstığı serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Daha sonra ruloyu kendi etrafında çevirerek çörek şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Yufkaların tamamını aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Arzuya göre Antep fıstığı ile süsleyerek ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.