Flag

Tavukgöğsü Dolgulu Tart

Yaklaşık 8 dilim
Orta
40 dk.
Ramazan sofralarınız için farklı bir öneri. Tavukgöğsü dolgulu vişneli tart tarifi için hazırlanış videomuzu da izleyebilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
50 goda sıcaklığında tereyağı
2 - 3 yemek kaşığısu
1yumurta sarısı
Dolgu
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu
2 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağıvişne
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Üzeri için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu
1 - 2 su bardağıvişne
2 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine kakao, pudra şekeri ve şekerli vanilini ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Tereyağı, su ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurun 2/3'ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru yuvarlayarak uzun bir rulo haline getirin. Bu ruloyu kalıbın iç kısmına çerçeve şeklinde yerleştirip eliniz ile bastırarak 2-3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun. Yaydığınız hamuru çatal yardımı ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişastayı bir kaseye alın. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Tencereye alıp üzerine vişne ve toz şekeri ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın.

4

Tartın hazırlanışı

Soğuyan vişneli karışımı kalıptaki tartın içine döküp yayın. Ilık olan tavukgöğsünü kaşık ile iyice karıştırın ve vişnelerin üzerine kaşık kaşık dökerek yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişastayı bir kaseye alın. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Tencereye alıp üzerine vişne ve toz şekeri ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Tartı buzdolabından çıkarın. Kalıptan dikkatlice çıkarıp bir servis tabağına alın. Vişneli karışımı kaşık ile tartın üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.