Flag

Tavukgöğüslü Kadayıf

Yaklaşık 12 adet
Orta
100 dk.
Tavukgöğsü ve ceviz dolgulu lezzetli kadayıflar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2 su bardağısüt
25 gmargarin
400 gçiğ tel kadayıf
200 gtereyağı
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
Şurup
3,5 su bardağıtoz şeker
2,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Dolgu

Tavukgöğsünü süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Kadayıfın hazırlanışı

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Kadayıfı geniş bir tepsiye alın, tereyağını eritip üzerine dökün. Elinizle karıştırarak kadayıfların tel tel olmasını ve tereyağının her tarafına eşit dağılmasını sağlayın. 8-9 cm çapındaki bir kasenin tabanını ve yanlarını kaplayacak kadar kadayıf koyun, üzerine 1 yemek kaşığı tavukgöğsü koyun ve ceviz serpin. Üzerini de kadayıfla kaplayıp elinizle hafif bastırın, tepsiye ters çevirip kaseyi çıkartın. Kadayıfların tamamını bu şekilde hazırlayıp fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Şurubun hazırlanışı ve servis

Toz şeker ve suyu arada karıştırarak 5 dakika kaynatın. Kaynamanın son dakikasında limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp bekletmeden kadayıfların üzerine dökün. Tepsiye süzülen şurubu bir kaşık yardımı ile kadayıfların üzerinde gezdirin.


Arzuya göre ceviz serperek soğuk servis yapın.