Flag

Tavukgöğüslü Kadayıf Dilimleri

8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Kadayıf, ceviz, fındık ve tavukgöğsü ile hazırlanan şuruplu tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x25 cm)

Malzemeler

Şurup
1,5 su bardağıtoz şeker
1,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gtereyağı
Kadayıf
200 gçiğ tel kadayıf
100 geritilmiş tereyağı
Taban için
1 tatlı kaşığıtereyağı
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
1 su bardağıiri kırılmış fındık

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 7-8 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye boşaltın ve üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbın tabanına tereyağı sürün. 

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Kadayıfları geniş tepsiye alın ve üzerine eritilmiş tereyağını gezdirerek dökün. Eliniz ile alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak kadayıfların eşit şekilde yağlanmasını sağlayın. Kalıbın tabanını kaplayacak miktarda kadayıf alıp iyice bastırarak yayın. Üzerine ceviz ve fındıkları yayın. Üzerine kalan kadayıfın yarısını yayın. Eliniz ile üzerine sıkıca bastırıp düzleştirin. Soğuyan tavukgöğsünü kaşık kaşık üzerine döküp düzgünce yayın. Üzerine kalan kadayıfı yayın, eliniz ile hafifçe bastırarak düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Oda sıcaklığında bekletip ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.