Flag

Tel Kadayıflı Kazandibi

4 kase
Orta
30 dk.
Antep fıstıklı kavrulmuş tel kadayıf üzerinde kazandibi ile hazırlanan tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kadayıf için
100 gçiğ tel kadayıf
25 geritilmiş tereyağı
3 - 4 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
Kazandibi
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3,5 su bardağısüt
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıesmer şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Kadayıfların hazırlanışı

Tel kadayıfları 1 cm boyutlarında küçük kesin. Fırın tepsisine alın, eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin ve eliniz ile alttan üste doğru ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Fırına alın ve kızarıncaya kadar pişirin. 

Pişirme esnasında arada kadayıfları tahta kaşık yardımı ile karıştırın.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kazandibinin hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 5 dakika soğutun.

Hazırladığınız tel kadayıfların üzerine Antep fıstıklarını ekleyip karıştırın. Kadayıfları kaselere eşit şekilde paylaştırın ve üzerlerine kazandibini dökün.

4

Servis

Kaselerdeki tatlıların üzerlerine esmer şeker serpin. Üst ızgara ayarında 200°C'ye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika bekletin. Fırından alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 1-2 saat bekletin ve servis yapın.